Samen
verkopen
we je huis

Wat doen wij voor je?

Een huis koop je niet dagelijks. Er komt bij een aankoop aardig wat kijken. Wil je voorkomen dat je ‘verliefd’ wordt op het verkeerde huis? Dan is het goed om hulp in te schakelen bij de aankoop van een nieuwe woning.

Wij maken onderscheid in de begeleiding van een aankoop.

Aankoopscan
Bij de aankoopscan heb jij zelf al een huis op het oog. Misschien ben je er zelfs al een keer gaan kijken. Wij gaan met je mee tijdens een (volgende) bezichtiging, pluizen alles uit over het huis en kunnen je met de vervolgstappen helpen en je adviseren bij de aankoop. Wij doen de onderhandelingen voor je en checken de koopovereenkomst. Wanneer je met een aankoopmakelaar je verkoop start word je direct serieus genomen door de verkopend makelaar, dit kan je aankoop positief beïnvloeden. Een aankoopscan is snel terugverdiend!

Aankoopbegeleiding
Je hebt een volle agenda of woont ver weg van waar je wilt kopen en het ontzorgt je als wij op zoek gaan naar jouw ‘droomhuis’. Wij kijken in de markt, selecteren huizen en gaan er voor je kijken. Pas wanneer we (een) geschikte woning(en) hebben gevonden, nodigen we je uit om te komen kijken. Als je tevreden bent over de gevonden woning, zullen wij de onderhandelingen doen met de verkopend makelaar, we checken de koopovereenkomst en zijn er bij als de woning wordt opgeleverd.


Stap 1 Je wensen in kaart brengen

Om je goed te kunnen adviseren en mee te kunnen denken brengen we eerst al je woonwensen in kaart.

Daarnaast willen we graag weten wie er in het nieuwe huis gaan wonen. We maken kennis met elkaar en wij stellen je veel vragen.
Zijn er bijzonderheden waarmee rekening moet worgen gehouden?
Welke stijl past bij jou?
Wat voor ligging wens je?
Hoeveel kamers wil je in het nieuwe huis?
Is een tuin belangrijk?
Dit zijn enkele voorbeelden van vragen.

Stap 2 Wat zijn je mogelijkheden

Nu we weten wat je zoekt in een nieuwe woning, kijken we ook naar je mogelijkheden.

Is er een woning die verkocht moet worden, dan geven wij je een actuele waardebepaling voor je huis. Hiermee kun je naar een hypotheekadviseur of financieel adviseur om te bespreken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Heb je geen hypotheekadviseur, dan kunnen wij je in contact brengen met zeer betrouwbare adviseurs met wie wij prettig samenwerken.

Zodra helemaal duidelijk is wat haalbaar is kan de zoektocht naar een nieuw thuis beginnen.

Stap 3 Op zoek

Kies jij ervoor om zelf op zoektocht te gaan, dan informeer je ons zodra je een huis op het oog hebt. Wij vragen bij de verkopende makelaar alle informatie op en bekijken de vraagprijs, zodat we met een bezichtiging goed beslagen ten ijs komen.

Tijdens de bezichtiging kijken we samen kritisch naar de woning. Klopt het met je woonwensen, hoe is de bouwkundige staat, is het goed onderhouden, wat voor materialen zijn gebruikt, hoe is de buurt zijn slechts enkele aspecten die we samen bekijken en bespreken.

Kies je ervoor om alles uit handen te geven, dan gaan wij voor je op zoek naar je ideale woning. Wij doen de ‘voorbezichtigingen’ en informeren je over de bevindingen die we doen.

Stap 4 Bieden op een woning

Zodra het geschikte huis gevonden is, zullen we samen kijken naar de gevraagde prijs. Wij adviseren je over welke stappen te nemen bij het uitbrengen van een bod.

Dit kan per woning verschillend zijn. We hanteren niet altijd dezelfde strategie.

Soms zien we dat er erg veel belangstelling is voor een woning en kunnen we druk geven aan de verkopende partij door eenmalig een goed bod te geven dat maar 1 dag geldig is.

Een andere keer kan een bod worden uitgebracht zonder voorbehoud van financiering, wat de risico’s voor de verkopende partij aanzienlijk verkleind en je meer kans maakt op de woning.

Bij een langer te koop staande woning, kan een lager bod worden uitgebracht om te kijken hoeveel marge er bij de verkopers in zit.

Geheel afhankelijk van de situatie zullen we het biedingenproces aangaan en je zorgvuldig adviseren.

Stap 5 Het huis is je gegund, hoe verder

Gefeliciteerd! De verkopers hebben je bod geaccepteerd en gunnen het jou de nieuwe eigenaar van hun huis te worden.

Hoe gaat het dan verder.

Wij controleren de opgestelde koopovereenkomst en bijbehorende documenten voor je. We gaan mee als je gaat tekenen.

Daarna neem je contact op met de hypotheekadviseur, hij/zij wil graag je koopovereenkomst ontvangen.

Wij kunnen zorgen, tegen goed tarief, voor een NWWI gevalideerd taxatierapport. Zodra het rapport in je bezit is, stuur je dit ook door naar je hypotheekadviseur. 

Kies je voor een van onze adviseurs, dan zullen wij alles voor je regelen, je bent dan helemaal ontzorgd.

Nu is het wachten tot de financiering rond is en je kunt uitzien naar de eigendomsoverdracht bij de notaris. 

Natuurlijk laten wij je niet zomaar alleen. We houden de vinger aan de pols en gaan met je mee naar de oplevering voordat je naar de notaris gaat.