Samen
verkopen
we je huis

Een opgeruimd huis verkoopt beter!

Zin om alvast te beginnen? 5 gouden tips:

 1. Begin op tijd.
  Zo krijgt het proces van loslaten waar je ‘instapt’ meer ruimte. En zo ook de emoties die meespelen.
 2. Ken functies toe.
  Maak een ronde door je nieuwe huis en ken functies toe aan de ruimtes. Zo kun je gerichter opruimen omdat je weet of er wel of geen plek voor is (in een later stadium ook handig om zo je verhuisdozen in te pakken en te labelen).
 3. Draai de vraag om.
  Wat wil je echt bewaren? In plaats van: Wat kan weg? Een positievere insteek die het makkelijker maakt om te beslissen.
 4. Plan in je agenda.
  Wanneer je aan de slag gaat met opruimen. Zo weet je zeker dat je er tijd voor hebt. En creëer je een ‘stok achter de deur’ om ook echt te beginnen.
 5. Baken af.
  Je kunt opruimen per ruimte of per categorie. Marie Kondo zweert bij de laatste. Eerst alle kleding, dan boeken, dan papieren enz. Met jouw verhuizing op het oog zou ik per (deel) ruimte werken. Zo hou je de stappen overzichtelijker en kleiner.

“Vind je het moeilijk om te beginnen?
Samen doen werkt!”

Op orde, voor, tijdens, en na je verhuizing?
Heb je bij het organiseren van je verhuizing een steuntje in de rug nodig? Dat treft, want naast opruimbegeleider, ben ik ook verhuiscoach. Tijdens de hectische periode rondom je verhuizing, kan het fijn zijn om iemand naast je te hebben. Iemand die luistert, vraagt, meedenkt, overzicht houdt, regelt en de handen uit de mouwen steekt, daar waar het nodig is voor jou.
Om je alvast op weg te helpen, download hier de verhuischecklist.
Zie jij je al zitten in je nieuwe huis met een drankje op de bank? Heerlijk ontspannen en op orde? Klaar voor jouw nieuwe, frisse start.
 
Eva Mooren
Opruim- en verhuiscoach