Samen
verkopen
we je huis

Lentekriebels? Maak je huis tip top!

Lentekriebels? maak je huis tip top!

Na de voorjaarsvakantie bekruipt mij altijd het ‘Lentegevoel’. Dan kan ik niet wachten tot de natuur weer uitspringt in lichtgroene kleuren, de zon zich vaker laat zien en ik ’s morgens word gewekt door vogelgekwetter.

Ik heb dan meer energie en krijg dan zin in nieuwe dingen. Heb jij dat nou ook?

In het voorjaar komen mensen weer in beweging. Je ziet bijvoorbeeld dat er meer huizen te koop komen.Wanneer je besluit je woning te koop te gaan zetten, zorg er dan eerst voor dat je alles tip top in orde maakt. Een uitstekende tijd om dit te doen is natuurlijk de lente! Loop door je huis en om je woning heen met pen en papier in de aanslag en maak een lijst van alle klussen die gedaan moeten worden.Je zult zo al een aantal klussen kunnen noemen, zoals het scheef hangende keukenkastje wat al lang had moeten gebeuren, of de plinten van het laminaat die los hebben gelaten en die je vorig jaar al wilde lijmen. Een trapleuning die speling heeft en een klemmende deur naar de garage. We kennen ze allemaal, de klussen die maar blijven liggen, totdat ze je uiteindelijk niet eens meer storen.

Deze klussen liggen misschien nog wel voor de hand, maar we worden nog wat kritischer.

Kijk naar de dakranden en de lak op de kozijnen, als deze een nieuwe laag verf kunnen gebruiken, doe het dan. Dit verhoogt de verkoopprijs van je woning! Hetzelfde geldt voor de kitranden in de keuken en badkamer. Vervang ze, het geeft een frisse blik. Hoe is de staat van de douchekop? Veel kalk door het gebruik? Koop een nieuwe die mooi glimt! Als je huis straks te koop staat en er komt een kijker, dan wil hij een schoon en fris huis zien.

De badkamer is voor de verkoop überhaupt een belangrijk punt. Het vervangen van de badkamer is een dure aangelegenheid, alle kopers die maar net het budget hebben je woning te kunnen kopen, willen deze aanschaf graag nog even uitstellen. Zorg daarom dat je badkamer licht, schoon en fris is. Zo laat je de koper zien dat het een prima badkamer is die ze later nog kunnen vervangen. Een douchegordijn is uit den boze. Kun je het gordijn vervangen door een douchewand of deur, doe dit dan. Vaak vind je wel een goede tweedehands douchedeur op internet.

Heb je toch de schilder in huis om je kozijnen te schilderen, neem dan de volgende tip mee. Is je keuken van donker eikenhout, schilder deze dan wit of een andere lichte neutrale kleur. Een witte keuken doet de ruimte groter en frisser lijken. En ook hier geldt: Kan de aanschaf van een nieuwe keuken worden uitgesteld, dan vergroot je de groep kopers aanzienlijk! Als alle klussen naar tevredenheid zijn uitgevoerd, is het tijd voor de volgende stappen voor de verkoop. Hierover meer in het House to sell E-book, te downloaden via onze website.