Samen
verkopen
we je huis

Nieuwe woning gekocht? Lees hier onze styling tips!

Leuk, een nieuwe woning! Hoe ga je aan de slag met de styling?

De woonkamer groter laten lijken, hoe doe je dat? 

Het is heel belangrijk om goed na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken wanneer je een optisch grotere woonkamer wilt creƫren. Donkere kleuren zijn misschien heel knus, maar geven een minder ruim gevoel. Kies voor lichte kleuren als; (gebroken) wit, licht beige, lichte pastel tinten en andere lichte aardetinten.

De juiste kleuren kiezen

De kleuren die je gebruikt zijn bepalend voor de sfeer in huis. Een warme of koele ondertoon op een muur kan een heel groot verschil maken. Ga je voor veilige kleuren op de muur als wit, lichte aardetinten of licht pastel, dan kun je ervoor kiezen om een meer uitgesproken kleur te verwerken in de accessoires. Denk hierbij aan een gave blauwe vaas met bijpassende kussens op de bank. Zo maak je de woonkamer helemaal eigen!

De bank

Welke bank dat je kiest, ligt helemaal aan de grootte van de ruimte. Heb je een grote woonkamer, dan kun je gerust een grote hoekbank nemen. Wanneer je een kleinere woonkamer hebt kan dit te vol overkomen.

In het laatste geval kun je er ook voor kiezen om een twee- of driezitsbank te kopen en daarbij een (bijpassende) loveseat of poef. Zo behoud je meer ruimte in de woonkamer maar heb je nog genoeg plek over als er wat vrienden langs komen!

De eettafel

Welke eettafel je kiest, hangt van meerdere factoren af. Woon je alleen, samen of met zijn 5e? Wat voor ruimte is er om de eettafel te plaatsen?

Een rechthoekige tafel is het meest handig in het geval van een groot gezin, of als er vaak mee-eters zijn. Een ronde tafel is zachter en neemt ook minder plaats in beslag. Vooral in knusse en kleine ruimtes zijn ronde of ovale tafels perfect! Wanneer je veel plaats hebt voor een keukentafel, is een grote langwerpige tafel weer perfect.

Raamdecoratie

Raamdecoratie heeft verschillende functies. In de slaapkamer wil je het donker houden en in de woonkamer wil je vaak alleen inkijk tegenhouden.

Wanneer je last hebt van tocht in huis, dan zijn er gevoerde gordijnen. Je kunt de gordijnen laten aansluiten op de woning. Denk ook eens aan een combinatie van vouwgordijnen en overgordijnen. Of strakke jaloezieƫn om het zonlicht tegen te houden en warme soepel vallende gordijnen voor de sfeer in je huis. Met wat aandacht en een goed plan kun je alles goed laten aansluiten bij de ruimte.

Opbergruimte

Tegenwoordig zijn er mega-slimme meubels. Daarmee bedoelen wij dat er opbergruimte verwerkt zit in bepaalde meubels! Opbergruimte onder de bank of het bed. Een poef waar je op kunt zitten, maar waar je ook je spullen in kan opbergen. Heel handig voor kleinere woningen!