Samen
verkopen
we je huis

Woontrends 2021

Het is herfst, de “r” is in de maand en uiteraard – de woontrends voor 2021 zijn gepresenteerd!

  1. Donkerblauw

Donkerblauw wordt steeds vaker gebruikt in het interieur. Niet alleen op de muren maar ook op meubels. Waarom niet een keer die stoel donkerblauw verven in plaats van zwart? Dit geeft een stuk meer originaliteit, en de kleur combineert heel mooi met een veel andere kleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan okergeel of zacht roze. Ook metalen en hout komen samen met donkerblauw goed tot hun recht.

Blauw is de kleur van vertrouwen, rust en koelte. Een donkerblauwe muur in je slaapkamer staat dus garant voor een goede nachtrust. En last but not least, donkerblauw is ook de kleur van royalty! Met donkerblauwe accenten breng je klassieke luxe in je woonkamer.

  1. Lichte houtsoorten

Licht hout wordt vaak met Scandinavische invloeden geassocieerd, maar het is zo veel meer! Juist met hout kun je bijzonder mooie combinaties vormen met industriële elementen zoals glas, metaal of beton. Zacht en hard, warm, en koud, yin en yang – zo breng je jouw interieur in balans voor een gezellige doch spannende sfeer! Bijvoorbeeld in de badkamer – meestal toch een vrij harde, betegelde ruimte – kun je met mooie bamboe-accessoires een natuurlijk contrast brengen.

Uiteraard kun je helemaal losgaan met houten lambriseringen of bijvoorbeeld nieuwe kastdeuren in de keuken. Maar deze trend is ook heel laagdrempelig te realiseren met accessoires of kleinere meubelstukken. Wat houdt je tegen?

  1. Grijs

Het leek even of grijs op zijn retour was, maar hij is terug, en hoe! In plaats van statische effengrijze muren gaan we nu voor speelse effecten en speciale verftechnieken. Denk bijvoorbeeld aan een muur met een rommelige beton -look of krijtverf.

  1. Een pronkstuk

Als je je woonkamer helemaal af wilt hebben vraagt 2021 om een pronkstuk. Het kan zijn een grote plant, een in het oog springende schilderij, een mooi schouw of een bijzonder meubelstuk. Een item die gelijk de aandacht opeist, die misschien een opvallende kleur heeft of er zit een mooi verhaal bij. Met dit stuk breng je balans en rust in je interieur, in plaats van veel kleinere accessoires geef je een duidelijk statement die jouw interieur personaliseert tot een uniek totaalplaatje.

Qua voorwerpen prevaleren nog de trends botanisch en duurzaam, als je deze als leidraad neemt bij het kiezen van je pronkstuk ben je al helemaal klaar voor wat 2021 jou brengt!

Bij House to sell zijn trends en styling een van de speerpunten van onze persoonlijke service.

Bij verkoop van jouw huis bieden wij jou dus ook een unieke service: verkoopstyling! Dit betekent advies over hoe je jouw huis het beste verkoopklaar maakt. Wij zijn ook altijd aanwezig bij het fotograferen en gebruiken zo nodig stylingattributen voor de puntjes op de i. Zo ben jij altijd gegarandeerd van de best mogelijke presentatie op Funda en op onze social media kanalen!